BIBLIOTEKA

Visoka škola FINra rapolaže vlastitom bibliotekom koja posjeduje knjige, stručnu literaturu, časopise i priručnike kontinuirane profesionalne edukacije (KPE) finansijsko-računovodstvene profesije, te zbornike radova sa međunarodnih simpozija.

Studenti FINra  imaju obezbjeđenu svu potrebnu literaturu i knjige besplatno, za svaki od predmeta, na osnovu kojih pripremaju i polažu ispite. U cilju omogućavanja studentima pristup savremenoj literaturi iz oblasti finansija i računovodstva, Visoka škola FINra je potpisla ugovor o godišnjoj pretplati na kolekciju elektronskih knjiga EBSCO –  eBook Business Subscription Collection. Potpisivanjem ovog ugovora studentima i nastavnicima Visoke škole FINra omogućen je pristup jednoj od najvećih baza elektronskih knjiga, koja broji preko 16.500 knjiga iz oblasti finansija, računovodstva, revizije, menadžmenta, poduzetništva, od 10 najvećih svjetskih izdavača knjiga iz oblasti savremene ekonomije i biznisa. Važno je naglasiti da je FINra jedina visokoškolska ustanova u regionu koja ima pristup e-biblioteci EBSCO.

Također, svim studentima je omogućen besplatan pristup elektronskom izdanju međunarodno indeksiranog naučno-stručnog časopisa Poslovni konsultant što predstavlja veliku prednost posebno za one studente koji su već u radnom odnosu. Na ovaj način studentima su omogućene i besplatne konsultacije i savjeti vezani za posao, kao i pristup novim informacijama, zakonima i procedurama iz područija finansija i računovodstva.

Visoka škola FINra ima sve što je potrebno da postigne svoj cilj, a to je da naši studenti postanu vrhunski stručnjaci za finansije i računovodstvo.

Stoga, napravite pravi izbor i pridružite nam se.