ODBRANE ZAVRŠNIH RADOVA NA FINra

 

Dana 19.12.2020. godine na Visokoj školi za finansije i računovodstvo FINra u Tuzli nastavljeno je sa održavanjem odbrana završnih radova prve, zlatne generacije ove visokoškolske ustanove.

Studenti koji su uspješno, sa najvećom ocjenom odbranili svoje radove su:

Selma Duranović, rođena 13.10.1976. godine u Tuzli.

Tema: „Vlastiti vs tuđi izvori finansiranja u funkciji jačanja finansijskog položaja preduzeća“.

 

Amra Jašarević, rođena 06.04.1991. godine u Sarajevu.

Tema: „Računovodstveni i porezni tretman transfernih cijena“.

Odbrane su održane pred Komisijom u sastavu:

  1. dr. sc. Adil Kurtić, profesor Visoke škole – predsjednik
  2. dr. sc. Ismet Kalić, profesor Visoke škole, član – mentor,
  3. dr. sc. Edin Glogić, profesor Visoke škole, član.

 

Direktor Visoke škole FINra, dr.sc. Ismet Kalić, koji je bio u sastavu Komisije čestitao je kandidatkinjama na uspješnoj odbrani završnih radova, pohvalio ih i istakao da se radi o  vrijednim, predanim i odgovornim studenticama. Također, iskazao im je i priznanje zbog toga što su se odlučile da na Visokoj školi FINra usavrše svoja znanja i vještine i time ih zaokruže i podignu na jedan veći nivo. Na kraju, direktor Kalić im je zaželio sreću i uspjeh u daljnjem radu i karijeri i naglasio da su im vrata na FINra uvijek otvorena za buduće vidove saradnji i zajedničke projekte.

Kandidatkinje su imale samo riječi hvale za Visoku školu FINra. Zahvalile su se direktoru Kaliću, kao i svim profesorima i osoblju na nesebičnoj podršci koju su im pružali tokom njihovog studiranja na FINra. Naglasile su i da su završetkom školovanja na FINra njihova znanja i vještine u finansijsko-računovodstvenoj profesiji zaokružena i unaprijeđena.

 

ODBRANE ZAVRŠNIH RADOVA NA FINra

You May Also Like