Visoka škola FINra u Tuzli je u okviru projekta profesionalne orijentacije učenika srednjih škola “Dani otvorenih vrata FINra 2019”  ugostila Behram Begovu Medresu Tuzla. Cilj projekta je olakšati odluku i dati podršku u profesionalnoj orijentaciji i izboru fakulteta za nastavak obrazovanja učenicima završnih razreda srednjih škola.

Učenici jedne od najboljih škola u BiH,  Behram-begove medrese, imali su priliku da obiđu prostorije, uvjere se u moderno opremljene učionice i savremenu IT opremu na kojoj rade studenti FINra, te posjete biblioteku i upoznaju se sa profesorima i asistentima. Imajući u vidu veliko interesovanje učenika za Visokom školom za finansije i računovodstvo FINra, učenike je zanimalo po čemu se to ova visokoškolska ustanova razlikuje od drugih i koje su koristi studiranja na FINra.

U svom izlaganju direktor Visoke škole za finansije i računovodstvo FINra u Tuzli gospodin doc. dr. Ismet Kalić  je istakao:

„U nastavnom planu i programu Visoke škole za finansije i računovodstvo FINra napravili smo jedinstven spoj teorije i praktičnih znanja i vještina. Takav odnos teorije i praktičnih znanja i vještina čini ovu visokoškolsku ustanovu jedinstvenom u regionu.

Našim studentima smo obezbijedili vrhunske predavače, najbolje profesore iz naučnih oblasti finansije i računovodstvo kao iz ostalih predmeta iz drugih naučnih oblasti.

Nastava na Visokoj školi za finansije i računovodstvo FINra Tuzla se odvija u moderno opremljenim učionicama na savremenoj IT opremi na kojima su instalirani aplikativni programi za računovodstveno i finansijsko poslovanje uz korištenje “Pametne table” posljednje generacije.

Osnivač Visokoškolske ustanove FINconsult pruža podršku studentima FINra kroz pristup seminarima kontinuirane profesionalne edukacije, gdje studenti FINra zajedno sa računovođama i revizorima prate stručne teme i u toku su sa svim dešavanjima i prate poslovnu problematiku fnansijsko-računovodstvene profesije.

Po završetku studija naše studente nećemo slati na Biro za zapošljavanje, već na posao kod poznatog poslodavca. One koji budu imali poduzetničkog duha, podržat ćemo u pokretanju vlastitog biznisa, kroz otvaranje računovodstvenih servisa ili agencija.“

Prigodno predavanje za učenike Medrese imao je  prof.dr. Kadrija Hodžić, jedan od profesora na ovoj Visokoškolskoj ustanovi na temu: “Nastavak obrazovanja i sticanje akademske diplome”. Cilj ovog predavanja je podstaći učenike da nastave obrazovanje i ukazati im na koristi studiranja i akademske diplome.

Učenicima se obratio i pedagog Behram-begove medrese g. Fuad Imširović koji je između ostalog istakao:

“Nastavak školovanja nije opcija već prioritet za učenike Behram-begove medrese. Opredjelite se u skladu sa vašim ličnim afinitetima! Ličnim iskustvom tokom djelovanja kao pedagog Behram-begove medrese uvidio sam značaj i važnost finansijsko računovodstvene profesije. FINra vam pruža mogućnost da postanete vrhunski stručnjaci za finansije i računovodstvo”

Učenicima su se obratili i studenti Visoke škole za finansije i računovodstvo FINra, studentica II godine Nermina Kalić i studenti koji su pohađali Behram-begovu medresu Ahmed Zulić i Melika Memić. Oni su  prenijeli svoja iskustva studiranja na FINra, te iskazali zadovoljstvo nastavom i nastavnim osobljem Visoke škole FINra, te znanjem i vještinama koje su usvojili na FINra.

POSJETA BEHRAM BEGOVE MEDRESE VISOKOJ ŠKOLI FINra

You May Also Like