Dana 15.04.2020. godine na Visokoj školi za finansije i računovodstvo FINra u Tuzli, u prostorijama virtualne učionice Webex Meet, sa početkom u 16:30 sati, održan je  online trening. Online trening za studente i nastavnike Visoke škole FINra se odnosio na način korištenja i pretraživanja EBSCO biblioteke i EBSCO baze podataka.

Visoka škola za finansije i računovodstvo FINra je jedina visokoobrazovna ustanova u regionu, koja od  početka svog rada, tj. od juna 2016.  koristi e-biblioteku,  e-Book Business Subcription Collection, koja broji više od 16.500 jedinica savremene ekonomske literature iz oblasti finansija, računovodstva, revizije, menadžmenta, standarda, bankarstva, poduzetništva.

Online trening na temu: „Searching within EBSCO databases“ je održala Urszula Nowicka, trener EBSCO.  Treningu je  prisustvovalo 52 studenta i nastavnika FINra. Trening je održan na engleskom jeziku, po cjelinama:

  • Using EBSCO eBooks online;
  • Downloading part of the eBook;
  • Downloading full eBooks;
  • Using eBooks on smartphones, tables and eReaders.

Prisustvom treningu, studenti i nastavno osoblje FINre su usvojili potrebna znanja i vještine, pomoću kojih mogu preuzimati dijelove  ili cjelokupne knjige na svoje pametne telefone, tablete ili e-čitače, mogu to raditi brže i bolje, te na taj način lakše doći do podataka.

E-biblioteka je veoma važan resurs, koji studenti Visoke škole za finansije i računovodstvo FINra Tuzla koriste pri izradi seminarskih radova i završnih radova, dok nastavnici FINra ovaj izvor literature koriste u nastavnom procesu, za predavanja, kao i u svome profesionalnom usavršavanju, za izradu master i doktorskih radova.

EBSCO ODRŽAO ONLINE TRENING NA FINra

You May Also Like