Na Visokoj školi za finansije i računovodstvo FINra  3. februara 2021. godine održan je ispit iz predmeta Osnove računovodstva, studenata I godine oba studijska programa: “Finansije i računovodstvo” i “Računarstvo i iformatika”  kod predmetnog nastavnika doc. dr. sc. Edina Glogića, profesora na FINra.

Predmet Osnove računovodstva studentima pruža znanje i vještine iz oblasti obuhvatanja poslovnih promjena, odnosno knjigovodstva, računovodstvenog planiranja i analize, te sačinjavanja finansijskih izvještaja. Sa ovim znanjima i vještinama studenti FINra su traženi i prepoznati na tržištu rada. Također, znanja i vještine iz ovog predmeta omogućavaju pokretanje vlastitog biznisa u obliku računovodstvenog servisa.

Pored studenata sa studijskog programa “Finansije i računovodstvo” ovaj predmet su izučavali i studenti studijskog programa “Računarstvo i informatika”. Stečena znanja i vještine omogućavaju studentima sa studijskog programa “Računarstvo i informatika”, da pored zanja i vještina programiranja,  ukomponiju i  interdisciplinarna znanja, čime se dolazi do sasvim novih stručnih kompetencija programera sa znanjima iz računovodstva.

Znanje i vještine koje se stiču na predmetu Osnove računovodstva nadopunjuju se kroz ostale predmete, koji će se izučavati na II, III i IV godini FINra, kao što su Uvod u finansijsko računovodstvo. Primjena upravljačkog računovodstva, Finansijsko izvještavanje, Napredno upravljanje računovodstvom, kao i Napredno finansijsko izvještavanje.

NA FINRA ODRŽAN ISPIT IZ OSNOVA RAČUNOVODSTVA

You May Also Like