Visoka škola za finansije i računovodstvo FINra Tuzla dodjeljuje stipendije svim učenicima maturantima srednjih škola koji pristupe testiranju za stipendije.

Testiranje nije samo šansa za dobijanje stipendija; to je i prilika da učenici pokažu svoje vještine i sposobnosti. Ispit se sastoji od pitanja iz općeg znanja i matematike, a stipendije se dodjeljuju kandidatima na osnovu postignutih rezultata.

Zbog velikog interesa za studiranjem na FINra veliki broj učenika je pristupilo online testiranju za stipendije za akademsku 2020/21. godinu. Izlazni rezultati su još jednom pokazali da su mladi u Bosni i Hercegovini svjesni prilika i uslova koje ova ustanova pruža svojim studentima.

Za buduće studente stipendije će biti dodijeljene u iznosu od 250 KM do 2.500 KM.

 Visoka škola za finansije i računovodstvo FINra Vas poziva da se prijavite na III ciklus online testiranja za stipendiju koje će se održati 30. maja 2020. godine sa početkom u 10h putem web stranice www.finra.ba

(Prijava obavezna)

 

Visoka škola FINra je obezbijedila stipendije u punom iznosu školarine od 2.500 KM za prvu godinu studija, bez polaganja testa za stipendije, za:

  • učenike generacije i
  • učenike članove porodica šehida i poginulih boraca

 

Bodovanje za stipendije se vrši po osnovu dva kriterija:

-Prosječna ocjena tokom četverogodišnjeg srednjoškolskog školovanja, ( 50 bodova),

-Osvojeni broj bodova na testiranju za stipendije, (50 bodova).

Testiranja za stipendije održat će se:

  • –> 30. maj 2020. – online testiranje

Ovo je izvrsna prilika za one učenike koji se u svojoj profesionalnoj orijentaciji vide u finansijama i računovodstvu da dobiju stipendiju i studiraju na Visokoj školi FINra.

 Jedinstven spoj teorije i prakse. Postanite vrhunski stručnjak za finansije i računovodstvo.

 

Za dodatne informacije možete nas kontaktirati na:

Telefon: 035 310 390; 062 021 105

E-mail: finra.studentskasluzba@gmail.com

 

Visoka škola za finansije i računovodstvo FINra  se nalazi na adresi: Mitra Trifunovića Uče 9, 75 000 Tuzla, Bosna i Hercegovine

 

ONLINE TESTIRANJE ZA STIPENDIJE NA FINra 30. maj 2020.

You May Also Like